top of page

BIO

"Als ik op reis ben, ben ik onder water. Als ik onder water ben, ben ik op reis".

Charlotte Beunders is geboren in Overijssel. Ze studeert af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Haar figuratieve olieverfschilderijen uit deze periode komen voort uit haar fascinatie voor het Duits-Expressionisme. Daarnaast maakt zij grafisch werk, vooral monotypes, met een lyrisch abstracte verbeelding van natuurhistorische thema’s.

 

Er volgen exposities, onder andere in Amsterdam en Rotterdam. Haar werk wordt ondergebracht in galerieën in de hoofdstad en vindt daarmee zijn weg naar kopers in binnen- en buitenland.

 

In 2000 verruilt Charlotte de hoofdstad voor Zierikzee. Hier ontluikt haar passie voor Zeeland en het onderwaterleven in het zoute water, dat ze als duiker en snorkelaar goed leert kennen. Dit ‘zeeleven’ is een onuitputtelijke bron voor haar beeldende werk. Zij hanteert een door haarzelf ontwikkelde grafische techniek in combinatie met olieverf.

Charlotte exposeerde haar werk o.a. in het Stadhuismuseum (Zierikzee) Het Watersnoodmuseum (Ouwerkerk), Art Track Gallery (Gent), Galerie Groendal (Zierikzee), Galerie Het Moment (Zierikzee), Miramar Zeemuseum (Vledder), De Bornse Synagoge (Borne), Galerie Kiek-Kus (Deventer), Kloosterbibliotheek Wittem (Wittem), Hoofdkantoor Covra (Nieuwdorp-Vlissingen), etc. 

VIDEOBEELDEN PETER VERHOOG

bottom of page